Informatie voor kinderopvang en scholen

Jong geleerd is oud gedaan!

(On)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd ook op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen kan leiden. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Ze kunnen langer en beter participeren in de maatschappij. Het aanleren van gezond gedrag kan dan ook het beste zo jong mogelijk beginnen. 

Zullen we samenwerken?

Vanuit JOGG kunnen we jou helpen! Met bijvoorbeeld kant-en-klare (voorlichtings)materialen, ouderbijeenkomsten, lessenseries of berichten voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een bijdrage leveren aan het gezonder opgroeien van kinderen? Dat hoeft echt niet veel tijd of geld te kosten! Neem contact met ons op en we komen graag bij je langs om je meer te vertellen.

pakjes drinken bespaard in 1 week

kilo suiker per jaar door zoete dranken tijdens school

%

van de kinderen is binnen twee weken gewend aan water

Drink Water!

Wist je dat kinderen ruim 6 kilo suiker binnenkrijgen door zoete dranken tijdens school? Overstappen op water is beter voor de gezondheid. Kinderen zijn binnen twee weken gewend aan water. En wist je dat het ook nog beter is voor het milieu? Een school in Utrecht die overstapte bespaarde afval: 879 pakjes drinken per week!

Wil je met jouw school overstappen op water? Maak dan een plan. Handige tips en checklists vind je hier. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

En het leukste? Als jouw school in de JOGG-wijk van Medemblik staat, dan krijg je van ons gratis bidons!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg je onze nieuwsbrief al? Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van handige tips, nieuwtjes en natuurlijk over welke scholen en kinderopvangorganisaties meedoen. We laten graag in de nieuwsbrief zien hoe jij actief bent als het gaat om gezondheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

 

Volg je ons al?

Volg je ons op sociale media? Ook daar komen regelmatig tips en trucs voorbij. En je ziet natuurlijk wat we allemaal doen!

Afspraak maken?

Maak een afspraak met onze JOGG-regisseur. Hij vertelt je graag meer over wat je kunt doen en hoe je het kunt aanpakken. 

JOGG-regisseur: Jordi Meester

jmeester@teamsportservice.nl

tel. 06-36088480