Over JOGG Medemblik

Ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien!

Gemeente Medemblik is JOGG-gemeente. JOGG is de afkorting van Jongeren op Gezond Gewicht. Het gaat niet over gewicht alleen, maar vooral ook om gezond leven. Door JOGG-gemeente te zijn, willen wij een omgeving voor kinderen creëren waarin het makkelijk(er) is om gezonde keuzes te maken. 

Dat doen we niet alleen, maar samen met partners. Partners zijn bijvoorbeeld scholen en kinderopvangorganisaties, maar ook bedrijven en verenigingen. 

Een gezonde jeugd is een goede start voor een beter leven later. 

Onze JOGG-regisseur

J.O.G.G. regisseur Jordi Meester helpt scholen, kinderopvangorganisaties en andere organisaties waar kinderen veel komen bij het makkelijker maken om gezond te kiezen.

Als regisseur is hij verantwoordelijk voor het informeren, enthousiasmeren en ondersteunen van de partijen die aan de gang willen met een gezonde (leef)omgeving. Hierbij werkt hij vanuit de gemeente samen met o.a. de GGD om laagdrempelig campagnes aan te bieden bij scholen en kinderopvanglocaties. Ook zal gekeken worden naar het informeren van toekomstige en jonge ouders via verloskundigen en consultatiebureaus.

Meer weten?

Je kunt Jordi gewoon uitnodigen voor een gesprek. Hij vertelt graag over hoe hij organisaties kan helpen. 

Het belang van buiten spelen

Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder vindt het belangrijk dat kinderen buiten spelen. Beweging is goed voor ze. En het heeft heel veel voordelen waar ze ook als ze oud zijn nog van profiteren.

Onze partners